Openluchtmuseum het hoogeland te warffum

Datum van publicatie: 14.04.2019

Mooie foto's, ik heb er weer echt van genoten! Groetjes en een fijne Zondag, Esther.

St Bernardushof Kloostermuseum Hofstraat 45, Aduard. We hebben een tweetal specifieke klussen waar we wel wat hulp bij kun Een wandeling door Openluchtmuseum Het Hoogeland geeft het antwoord. In het oude jaar nog even in het museum kijken? Boenend en schrobbend maken zij het museum weer klaar voor het nieuwe zomerseizoen.

Die kan uitkijken naar een verrassingspakket dat via de post naar haar of hem toekomt. Maak een ritje in de omgeving met de oude kerkbrik van het museum.

Oh, hier gaat je brocante hart sneller van kloppen. Tijdens de openingstijden van het museum en op afspraak wel geopend! Minimoek 1 april om Dit Biedermeierstoeltje stond ooit in het gemeentehuis van Warffum en komt waarschijnlijk van de borg Ewsum in Middelstum. In andere projecten Wikimedia Commons. Erg bijzonder is een Gronings babyhuisje. Mooie foto's, ik heb er weer echt van genoten, openluchtmuseum het hoogeland te warffum.

Dat was ook leuk, maar het is al weer een paar jaar geleden dat wij daar waren. Schitterend gelegen in het groen. Vanmiddag weer te bezoeken:
 • Bezoekers geven Openluchtmuseum Het Hoogeland een 8,3. In de twintig gebouwen op het terrein van het museum heeft de tijd stil gestaan.
 • Openluchtmuseum Het Hoogeland is als eerste en enige museum in Groningen Kidsproof geworden. Het staat genoteerd ook de tip van Bommelmien over de tuinderij daar.

Voor kinderen

Wat een prachtig museum. Ten slotte biedt het museum onderdak aan een zogenaamd Archeologisch Informatiepunt. Schoolstraat 4 Warffum AG. Via Facebook houden we jullie op de hoogte van de groei! Gebruikelijke openingstijden Het hele jaar open let op de openingsdagen. De voorzieningen bestaan uit:

 • Het openluchtmuseum heeft een horecagelegenheid waar koffie, thee, frisdrank, licht alcoholische dranken, gebak en kleine lunchgerechten verkrijgbaar zijn.
 • Binnenland Bronnen en referenties: Een publiek van jonge kinderen heeft het museum ge├»nspecteerd en daarbij een hoog cijfer gegeven.

Kom openluchtmuseum het hoogeland te warffum klussen op deze unieke en historische locatie. Of het museum een prijs heeft gewonnen, wordt in maart bekendgemaakt. De plaats komt ook voor in de hagiografien beschrijvingen van het leven van een heilige die in de Middeleeuwen werden geschreven over de missionaris en bisschop Liudger Ldger.

Gerelateerde artikelen Wierdenroute Noord-Groningen: Verkoop van ouderwets snoepgoed in de kruidenierswinkel van het museum.

Mijn andere blog

Tussen de huizen liggen de oude kerkpaden. Reageer op het artikel "Warffum - pittoresk Gronings dorp met een openluchtmuseum" Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Dit jaar bestaat Openluchtmuseum Het Hoogeland 60 jaar.

Vlakbij, dus zeker op de lijst van uitstapjes. Morgen en zondag zijn de expositie Spoor en het museum weer geopend. De komende kerstvakantie is een prima periode om museumbezoek door families te bevorderen. Het ligt in de dorpskern.

Openingstijden

De andere gebouwen zijn beperkt toegankelijk. Ook zijn er een aantal huizen uit de regio geplaatst. De gegeven informatie is vrijblijvend en onder voorbehoud.

Zelfs op een grijze dag blijft het museum fotogeniek. Per 1 januari wijzigen onze entreeprijzen. Een bekend nummer van hem is 'Mien Hogelaand'. Openluchtmuseum het hoogeland te warffum reviews van bezoekers schrijf een review Bezoekers geven Openluchtmuseum Het Hoogeland een 8,3. Lee Prairie Designs 1 april om Winterwende Begint om Voor basisschoolleerlingen heeft het museum daartoe een speciaal pakket ontwikkeld, dat aansluit bij enkele in het geschiedenisonderwijs veelgebruikte lesmethodes.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Het was een klooster van de Johannieter-orde?

Zoeken in deze blog

Sommige huizen behoren voor een deel tot het museum en het andere deel wordt bewoond. Openluchtmuseum Het Hoogeland Dit museum heeft als doel om de sfeer van het leven rond op het Groningse platteland over te brengen. Ten zuiden van het dorp ligt het eeuwenoude wierdenlandschap, ten noorden de polders die grenzen aan de Waddenzee.

Koop koffieboontjes en maal je eigen koffie met de koffiemolentjes van het museum.

Hij was met name befaamd als onderzoeker betreffende de eerste graven van de dynastie het Hollandse Huis de Gerulfingen. De Notenkraker Oudedijksterweg 19, Uithuizermeeden.

Bezienswaardigheden in Arnhem Arnhem, de hoofdstad van Gelderland.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Lode:

  Openluchtmuseum Het Hoogeland eindigt met een beoordeling van 8,8. Per 1 januari wijzigen onze entreeprijzen!

  Antwoord
 2. Somia:

  Ook besteedt het museum aandacht aan thema's als oude ambachten , neringdoenden , verzorging en onderwijs.

  Antwoord
 3. Quentin:

  Per 1 januari wijzigen onze entreeprijzen! Nieuwere post Oudere post Homepage.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *