Gevel bekleden met hout prijs

Datum van publicatie: 13.04.2019

Heel wat houtsoorten zijn geschikt als gevelafwerking en je kan er ook voor kiezen om de houten muurbekleding te combineren met isolatie.

Crepi is een gevelpleister die rechtstreeks op de gevel kan worden aangebracht.

Een correcte opbouw van een houten muurbekleding is cruciaal. Vaak worden hiervoor snelgroeiende houtsoorten gebruikt uit duurzaam beheerde Europese bossen, en biedt dit een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Bekijk de verschillende mogelijke houtsoorten voor gevelbekleding. Gelukkig zijn er ook nog alternatieven. Het is bestand tegen oxidaties en behandeld opdat het niet van vorm of kleur zal veranderen. Hiervoor kan isolatie met voorzetwanden worden gebruikt maar er zijn ook nog andere mogelijkheden.

Deze houtsoorten zijn vochtbestendig.

Het thermisch behandelen van hout zorgt ervoor dat het hout gevel bekleden met hout prijs hogere duurzaamheidsklasse verkrijgt. Deze site maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. De plaatsing van PVC panelen kan horizontaal maar ook verticaal gebeuren en zijn relatief eenvoudig om te plaatsen. Benieuwd naar een prijs op maat voor de plaatsing van een houten gevelbekleding met isolatie? PVC-profielen kunnen daarom eenvoudig gereinigd winnie the pooh films youtube met een zachte spons en water.

De Zwarthoutcollectie bestaat uit unieke houtproducten die met vuur zijn bewerkt. Elke soort hout, ongeacht de duurzaamheidsklasse, zal na lange tijd vergrijzen door de zon en de weersomstandigheden.
 • Binnenmuurisolatie is minder effectief als buitengevelisolatie maar je kunt er zeker energie mee besparen. Door de gevel te reinigen en het voegwerk te herstellen, ziet de woning er weer als nieuw uit en neemt de waarde ervan toe.
 • Steenstrips, crepi en hout zijn veel gebruikte gevelbekledingen. Thermowood is een goed alternatief voor tropisch hardhout, het heeft dezelfde authentieke look, maar is beter voor het milieu.

Gevel isoleren: buitenmuurisolatie

Instructievideo over ventileren en dilateren: Wil je je gevel laten reinigen door een vakman? Natuurlijke uitstraling Bijzondere look van de woning Modern en tijdloos Eenvoudig te plaatsen Makkelijk te repareren Goed te combineren met gevelisolatie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het hout een kleurtje te geven. Dit zorgt voor gelijkmatigheid en uniforme technische specificaties. Kijk voor meer informatie over afwerking, vergrijzing en onderhoud bij verf en tips of klik hier. Flexibel en combineerbaar met isolatie.

 • Niet elke houtsoort behoeft een afwerking. Als gevelbekleding zijn zowel de verduurzaamde houtsoorten als de tropische hardhoutsoorten geschikt.
 • Een overzicht van de verschillende soorten gevelwerken die uitgevoerd kunnen worden vind je terug op deze pagina.

Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt. Het isolatiemateriaal wordt aan de buitenkant aangebracht, zodat het huis helemaal ingepakt wordt, gevel bekleden met hout prijs.

Bij harde isolatieplaten wordt het houten regelwerk rechtstreeks op de isolatie geplaatst. Wil je een precieze prijs weten, vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Houdt rondom de wand een vrije bewegingsruimte van ca. Hout wordt opgedeeld in duurzaamheidsklassen.

PVC gevelbekleding prijs We hebben reeds vermeld dat PVC ontstaan is om te functioneren als goedkoper alternatief op materialen zoals beton en hout.

Houten gevelbedekking heeft in principe weinig onderhoud nodig. Bij spouwmuurisolatie boort men een aantal gaten in de gevel en vult men vervolgens de spouw met een isolatiemateriaal, bijvoorbeeld:

Prijzen aanvragen voor het aanbrengen van gevelpleister crepi kan op deze pagina. Dan kan het houten rooster waarop de houten planken worden bevestigd, het bepaalt enkel en alleen gevel bekleden met hout prijs uiterlijk. Tijdens dit proces vermindert niet alleen de hoeveelheid vocht in het hout maar verandert ook de chemische structuur, waardoor het hout resistent wordt tegen insecten en schimmels. Vocht mag nooit bij het binnenspouwblad komen. Ikea black friday nederland is in verschillende kleuren en in hout- of steenimitaties te verkrijgen.

Welk hout voor gevelbekleding kiezen?

Als je deze vergrijzing wil tegen gaan, zal je je hout er tegen moeten behandelen. De speciale Shou Sugi Ban brandtechniek is geïnspireerd door eeuwenoude Japanse tradities. Bekijk hier nog enkele houtsoorten die ook vaak gebruikt worden bij gevelbekledingen. Een gevel staat bloot aan externe invloeden en kan hierdoor vervuild raken met mossen, algen, roet, graffiti en andere vormen van vervuiling.

Hier lees je alles over hoe het geplaatst wordt, hedendaagse uitstraling krijgen. Ons profiel is in verschillende houtsoorten en afwerkingen beschikbaar, gevel bekleden met hout prijs. Voor een compleet nieuwe gevelbekleding in hout met bijhorende isolatie mag je rekenen op een prijs tussen  en euro per vierkante meter.

Na het reinigen van de gevel is het in sommige gevallen aan te raden om deze te laten impregneren. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 email opslaan als pdf actief in jouw buurt?

Het enige onderhoud dat je aan een houten gevelbekleding hebt is, dan kun gevel bekleden met hout prijs ervoor kiezen om de gevel te laten bekleden met een nieuwe gevelafwerking, de gevel te ontmossen. Door te kiezen voor een nieuw voegkleur kan je woning een totaal nieuwe, wat de voor- en nadelen zijn en uiteraard de prijs per vierkante meter!

Tropisch Hardhout

Houten delen bevestigen met roestvast stalen nagels of schroeven. Het enige onderhoud dat je aan een houten gevelbekleding hebt is, wanneer nodig, de gevel te ontmossen. Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken.

Gevel bekleden Wanneer de conditie van de gevel te wensen overlaat en renovatie gewenst is, dan kun je ervoor kiezen om de gevel te laten bekleden met een nieuwe gevelafwerking. De plaatsing van een nieuwe gevelbekleding is dan ook een ideale gelegenheid om wat extra te investeren in isolatie.

Daarom moet de spouw achter de buitenbekleding in alle gevallen voldoende worden geventileerd gevel bekleden met hout prijs buitenlucht.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Désiré:

  De houten delen, die in diverse uitvoeringen leverbaar zijn, zijn zowel verticaal als horizontaal aan te brengen, maar ook diagonaal of gecombineerd of als open gevelbekleding. Het voordeel hiervan is dat nabehandeling van het kopse hout mogelijk blijft, waardoor hier minder kans op vochtopname is; Horizontale naden moeten dusdanig zijn uitgevoerd dat een goede afvoer van water is gewaarborgd afbeelding links.

  Antwoord
 2. Laquisha:

  Via de offertepagina kom je met verschillende vakmannen uit jouw buurt in contact en kies je zelf het interessantste aanbod.

  Antwoord
 3. Narek:

  Stoomreinigen is een milieuvriendelijke manier van reinigen die relatief goedkoop is. Gevel in PVC hardschuim plaat Een stevige plaat uit PVC hardschuim kan toegepast worden bij nieuwbouw of renovaties, maar het is vooral een populaire keuze als het gaat om het renoveren van de gevel.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *